A Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták. – írja a Police.hu

Az ellenőrzés kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészés, a kábítószerrel, valamint lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Az egy hetes akcióban a rendőrök 1958 tehergépkocsit és 195 autóbuszt ellenőriztek, jogsértést 308 esetben állapítottak meg.

Azonnali közlekedési korlátozást 1 nehéz tehergépkocsi esetében kellett elrendelni. Ebben a járműkategóriában vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 45 esetben, a jármű-, illetve rakománybiztonsággal kapcsolatban 54 esetben, míg az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt 14 esetben kellett intézkedést lefolytatni. A tehergépkocsi-vezetők ellenőrzése során 2 esetben merült fel alkoholfogyasztás gyanúja, 10 esetben a jármű vezetője, illetve utasa nem használta a biztonsági övet, illetve 79 jármű esetében a vezető túllépte a megengedett legnagyobb sebességet.

Az autóbuszok ellenőrzése során 2 esetben a jármű vezetője nem tartotta be a megengedett legnagyobb sebességre vonatkozó szabályt, míg a vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 8 esetben kellett intézkedniük a rendőröknek.