Egy férfimagazinnak adott interjúban bocsánatot is kér korábbi tetteiért, noha azt is állítja egyúttal, hogy mindig is tisztelte a nőket. – írja a Bumm.sk

A MeToo mozgalom előtt több mint tíz évvel Arnold Schwarzeneggert több nő is megvádolta azzal, hogy a színész fogdosta és megalázta őket. Összesen hat nő állította azt, hogy a színész az elmúlt három évtizedben a beleegyezésük nélkül fogdosta őket félreérthetetlen módon. Volt, aki azt állította, hogy Schwarzenegger a szoknyája alá nyúlt, másról egy hotel liftjében akarta letépni a fürdőruhát, megint másnak a melleit markolta meg a férfi. Egy eset még a hetvenes években történt, kettő a nyolcvanas években, kettő a kilencvenes években és egy pedig 2000 után. Nemi erőszakról nem esett szó. “Hogy megerőszakolt engem? Nem. Hogy megalázott-e engem? Arra mérget vehetsz” – nyilatkozta annak idején az egyik nő.

Schwarzenegger akkortájt indult a kormányzói posztért, és ezeket a vádakat 2003-ban egytől-egyig letagadta, Schwarzeneggert pedig soha nem vádolták meg bíróság előtt is.

Ma már azonban másképpen vélekedik az exkormányzó az ellene felhozott vádakról: “visszatekintve, néhányszor átléptem a határt, és én voltam az első, aki bocsánatot kért” – vallja be. A Men’s Health nevű magazinnak azt mondja, hogy rosszul érzi magát a történtek miatt, és elnézést kér. Ezért “amikor kormányzó lettem, biztos akartam lenni benne, hogy senki, beleértve magamat is, nem fogja elkövetni ezt a hibát. Ezért tartottunk szexuális zaklatással kapcsolatos órákat, hogy tisztázzuk, törvényileg és a normális viselkedés szempontjából mi elfogadható, és mi nem.”

A 2003-as botrány ellenére a Men’s Healthnek adott interjújában azt mondja, hogy “mindig is tisztelte a nőket”.