Pokolgép robbant a thaiföldi főváros, Bangkok egyik kórházában május 22-én hétfőn, a támadásban 24-en könnyebben megsebesültek – mondta el Szanszern Kaevkamnerd kormányszóvivő.

A sebesülések nagy részét üvegszilánkok okozták. Egyelőre senki sem jelentkezett a 2014-es katonai puccs harmadik évfordulóján végrehajtott merénylet elkövetőjeként. A támadás célpontja a nyugalmazott katonatisztek körében népszerű Mongkut Király Kórház volt, amely Bangkok központjában található. A pokolgépet az egészségügyi létesítmény recepcióján, a számlabefizető részlegen helyezték el. A helyiség közelében található a VIP-pácienseknek fenntartott szoba. A robbanás hatósugara mindössze 2-3 méter volt, a kórházat nem kellett kiüríteni.

„Robbanószerkezet volt, megtaláltuk a darabjait” – mondta el a helyi rendőrség tűzszerészegységét vezető Kamtorn Aucsaroen. „Jelenleg a biztonsági kamerák felvételeit vizsgáljuk.” A hatóságok korábban azt feltételezték, hogy a robbanást egy szivárgó gázvezeték vagy egy meghibásodott klímaberendezés okozhatta. A thai királyi hadsereg nyomozást rendelt el a támadás ügyében.

Egy héttel korábban a thaiföldi nemzeti színház előtt robbant pokolgép, akkor két nő könnyebben megsebesült.