OGY – Orbán: nem tűrök el semmifajta korrupciót

Semmifajta korrupciót nem tűrök el – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök kedden az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

A kormányfő azt mondta: nem javasolja a magyar politikai életnek, az Országgyűlésnek, hogy átvegye az ügyészség vagy a rendőrség feladatait.

Orbán Viktor ezt arra reagálva közölte, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője azt javasolta, állítsanak fel két vizsgálóbizottságot: egyiket a Jobbik orosz kapcsolatainak, a másikat a Fideszhez kötődő emberek gazdagodásának vizsgálatára.

Orbán Viktor elmondta, amikor ő vagy a kormány döntést hoz, mindig az ország érdekeit tartja szem előtt. Szerinte a Jobbik tele van bűnözőkkel, egy kitartott párt, ezért – mondta – azt javasolja nekik, hogy álljanak a nyilvánosság elé és ezt fedjék fel.

A szocialista Gőgös Zoltán földárverésekkel kapcsolatos kérdésre Orbán Viktor azt mondta, az árverés nem lottó, a kormánytól soha senki sem nyert semmit, ezért gratulál L. Simon László államtitkár feleségének, aki földet vásárolt.

Forrás: MTI