Az uralkodó válogatási lehetőségei komolyan lecsökkentek, régebbi ruháit ugyanis kiállítják. Nosztalgiázni biztosan nem fog tudni jövő januárig.

II. Erzsébet királynő gardróbját bemutató kiállítás nyílik szombaton a londoni Buckingham-palotában: a gyermekkori jelmezeket, díszes estélyi ruhákat és hivatalos öltözékeket az uralkodó 90. születésnapját ünneplő programsorozat keretében tárják a nagyközönség elé.

A tárlat több mint 150 tételét három helyszínre szétosztva nézhetik meg az érdeklődők. Fotó: Rex Features

A brit királyi ház művészeti és ingatlanvagyonának kezelője, a Royal Collection Trust által szervezett, Fashioning a Reign: 90 Years of Style from The Queen’s Wardrobe című kiállítást október 2-ig kereshetik fel az érdeklődők.

A Buckingham-palotabeli kiállítás az uralkodó gardróbjának egészébe nyújt betekintést. A Windsor-kastélybeli kiállításon a fiatal Erzsébet hercegnő családi színházi esteken viselt jelmezei, későbbi káprázatos estélyi ruhái és hivatalos öltözékei kerülnek terítékre szeptember 17. és 2017. január 8. között.

A ruhákat az uralkodó 90. születésnapját ünneplő programsorozat keretében tárják a nagyközönség elé. Fotó: Camera Press

Az edinburghi Holyroodhouse-ban már április óta látható tárlaton a skótminta uralkodói toaletteken való visszaköszönése a fő téma. Ez a kiállítás október 16-ig látogatható.

A Buckingham-palotabeli tárlaton az a Kelly-féle ruha is helyet kapott, amelyet Vilmos herceg és Kate Middleton 2011-es esküvőjén viselt az uralkodó.