Három férfit fogott el a BRFK kábszer-osztálya pénteken, ketten dílerek voltak. Az egyik elfogottnál hamis rendőrigazovány volt.

Kábítószer átadása közben fogott két feltételezhető dílert és egy segítőjüket fogta el a BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya péntek késő délután a Könyves Kálmán körút egyik parkolójában a IX. kerületben.

A BRFK közleménye szerint “a rendőri akciót megelőzően a 40 éves K. Csaba autóval fuvarozta a 27 éves N. Lászlót a találkozó helyszínére. A budapesti lakosok a kocsiban várták a 24 éves V. Alex érkezését. Miután a dunavarsányi V. Alex gyalog megérkezett és beszállt az autóba, K. Csaba a jármű mellett figyelte, hogy az adás-vételt más ne zavarhassa meg.

A nyomozók ekkor fogták el a három férfit, akik közül V. Alex a kocsiból kidobott egy alufólia csomagot, amiben a rendőrök 64,96 gramm marihuánát találtak.
A felderítők az autót átvizsgálták, és a padlón szétszórva a bal első ülés elől 69 darab kék színű kábítószergyanús tablettát foglaltak le. A rendőrök K. Csaba nadrágzsebében a nevére kiállított hamis rendőrigazolványt is találtak.

A nyomozók az elfogott férfiakat előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.
A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya V. Alex és N. Lászlóval szemben kábítószer-kereskedelem bűntett, míg K. Csabával szemben közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. A rendőrök V. Alexet és N. Lászlót őrizetbe vették, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására” – olvasható a BRFK közleményében.