Fotó: Cinemago.hu

Nagy sikerrel debütált az észak-amerikai mozikban A hét mesterlövész című remake, amelyre 35 millió dollár értékben váltottak jegyet forgalmazása első hétvégéjén.

Ez minden idők egyik legjobb nyitó hétvégi teljesítménye egy western esetében. Ennél magasabb – 36,4 millió dolláros – bevétellel csak a Cowboyok és űrlények című, vegyes műfajú produkció nyitott 2011-ben.

A hét mesterlövész sikere azt bizonyítja, hogy van ráció régi sikerek újraforgatásában, főleg ha a remake valami újdonságot vagy többletet képes hozzátenni a történethez.

John Surges 1960-as kasszasikerét Antoine Fuqua forgatta újra Denzel Washingtonnal a főszerepben. Az 1960-as western is már az újragondolása volt Kuroszava Akira A hét szamuráj című remekművének.

A hétvége másik nagy premierfilmje, a Gólyák című családi animációs film a második helyen végzett az amerikai és kanadai mozikban a hétvégén realizált 21,8 millió dolláros árbevétellel. A harmadik helyre szorult vissza a Sully – Csoda a Hudson folyón című, egy hős pilótáról szóló életrajzi film, Clint Eastwood rendezése, amely két hétig állt az élen.