Megdöbbentő látvány fogadta a Sikourio görög faluba látogató csoport tagjait, akik hegyi mentőket megszégyenítő bravúrral szedtek le egy szarvánál fennragadt megrémült kecskét egy távvezetékről.

A csoport megörökítette a bravúros mentés lépéseit: először arra lettek figyelmesek, hogy a kecske meglepően magasan, 4-5 méteres magasságban lóg egy távvezetékről, és attól tartottak, hogy ha nem cselekednek gyorsan, áramütést kaphat az állat – írja a Huffington Post.

Mikor odaértek hozzá, a kecske már nem mozgott, úgy tűnt, feladta a harcot.

Szerencsére felkészülten érkeztek: a magukkal hozott létrával együtt felmásztak a kocsi tetejére, egyikük pedig egy létrára kötött kötéllel segítette a mentést.

https://www.youtube.com/watch?v=7fbBwBxYMwQ

A dombon álló férfi a kötél segítségével közelebb húzta magához a kecskét, és egy idő után már átrakták az állat lábára a kötelet. Végül sikerült teljesen felhúzni és szabadon engedni.

Miután talajt ért a lába, a kecske simán továbbszökellt – mintha mi sem történt volna.

Fennakadásának körülményeire azonban még mindig nem derült fény: van, aki úgy gondolja, hogy pont olyan szerencsétlenül botlott meg a dombon, hogy beleakadt szarvával a vezetékbe, ahonnan aztán nem tudott kiszabadulni és lejjebb csúszott.

Mások szerint szándékosan drótkötelezett, de az is meglehet, hogy a kecske egy ízléstelen tréfa áldozatává vált.