Jelentősen bővíti globális felhő-infrastruktúráját: a cég 12 új adatközpont régió kialakítását, és az Oracle Cloud szolgáltatások körének kiterjesztését tervezi, az ázsiai, európai és amerikai kontinensen egyaránt – közölte a cég az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint több mint 195 országban használják az Oracle Cloud Platform és az Oracle Cloud Infrastructure szolgáltatásait fokozott igénybevételt jelentő alkalmazásokhoz.
Thomas Kurian, az Oracle termékfejlesztésért felelős elnöke a közlemény szerint elmondta: az Oracle Cloud Platform összes szolgáltatását autonóm (önvezérlő) funkciókkal látják fel, így azok képesek lesznek védelmüket saját maguk ellátni, javítócsomagokat telepíteni, finomhangolásokat elvégezni. Az Oracle Cloud Platform minden egyes újgenerációs szolgáltatása mesterséges intelligenciát és a gépi tanulási algoritmusokat használ, így a felhasználók csökkenthetik költségeiket, a kockázati tényezőket, növelhetik az innovációs erejüket, valamint jövőbe tekintő elemzésekhez juthatnak.

Az Oracle felhő szolgáltatásai képesek automatizálni olyan kulcsfontosságú operatív funkciókat, mint például a hangolások, patchek, helyreállítások és frissítések, mindeközben pedig maximális teljesítményt, magas szintű rendelkezésre állást és a vállalati IT rendszerek védelmét is biztosítják.

Az innováció és a döntéshozatal támogatására az Oracle Cloud Platform további autonóm képességeket foglal magába olyan specifikus irányokban mint az alkalmazás fejlesztés, mobil alkalmazások és botok, applikáció- és adatintegráció, elemzések, biztonság és menedzsement.

Közölték: az Oracle kiterjesztette a vállalati szolgáltatási szerződéseit (service level agreement – SLA), az új teljesítményalapú szerződések értelmében az Oracle Cloud Infrastructure 90 százalék feletti rendelkezésre állást garantál. Amennyiben ezt a szintet nem sikerül elérnie akár csak 44 percre egy hónap során, a felhasználó szolgáltatási kedvezményeket kérvényezhet – írták.

Az Oracle Corporation a novemberrel zárult második negyedévben – az amerikai számviteli szabványok (GAAP) alapján készült adatsor szerint – 9,62 milliárd dollár, az egy évvel korábbinál 6 százalékkal nagyobb értékesítési árbevétel mellett 2,23 milliárd dollár nyereséget termelt, 10 százalékkal többet az egy évvel korábbi 2,03 milliárd dollárnál. Az egy részvényre jutó hígított nyereség 52 centre emelkedett az egy évvel korábbi 48 centről. Az üzemi eredmény 3,06 milliárd dollár lett, éves összehasonlításban 1 százalékkal emelkedett.

Elemzők 9,57 milliárd dolláros árbevételre számítottak a negyedik negyedévről.
A felhőszolgáltatásból származó bevételek 44 százalékkal, 1,51 milliárd dollárra nőttek, de az Oracle arra számít, hogy a folyó negyedévben 21-25 százalékra lassul a növekedési ütem, míg a profit 68-70 centre rúghat. A folyó negyedévi adatokra vonatkozó előrejelzések alacsonyabbak az elemzők várakozásainál.

A 2018-ban záruló pénzügyi év első felében, idén június 1-től november 30-ig, az Oracle teljes árbevétele 18,80 milliárd dollár volt, 7 százalékkal nőtt éves szinten. Üzemi eredménye 4 százalékkal 5,89 milliárd dollárra, a nyeresége pedig 15 százalékkal 4,44 milliárd dollárra, részvényenként 1,04 dollárra emelkedett.

A helyzetet pontosabban tükröző non-GAAP számok szerint a vállalat második negyedéves üzemi eredménye 4,2 milliárd dollár, a bevételarányos jövedelmezősége 44 százalék, a nyeresége pedig 2,99 milliárd dollár, részvényenként 70 cent volt. Az első fél évben 18,84 milliárd dolláros bevétel mellett 5,65 milliárd dolláros, részvényenként 1 dollár 32 centes nyereséget termelt a cég.